Despre machiaj


     Pentru a straluci ca o adevarata diva, seara, atunci cand mergi la un eveniment, trebuie sa tii cont de tinuta pe care o vei purta, de accesoriile asortate la tinuta, de coafura si nu in ultimul rand de make-up-ul pe care il alegi.

     In general, machiajul de seara se realizeaza in functie de culoarea irisului, mergand pe un contrast de complementaritate:

      - Pentru ochii caprui si ochii negri, se potriveste cam orice culoare de       fard; in acest caz se poate alege culoarea predominanta sau combinatia de       culori din tinuta purtata, la care sa se asorteze culoarea fardului.

      - Pentru ochii albastri, se pot alege farduri in nuante de portocaliu, auriu,       “cupru”, bej, violet.

      - Pentru ochii verzi, nuante de violet, auriu si bej.

     Bineinteles, trebuie tinut cont si de forma ochilor. Spre exemplu, pentru ochii de forma mai mica, se poate alege un machiaj “Smokey Eyes”, care se potriveste si ca machiaj de club.

     Daca alegem un machiaj al ochilor, mai “light”, adica deschis, luminos, bejuri de exemplu, putem evidentia buzele prin alegerea unui ruj rosu corai foarte intens. Si rujul, ca intregul machiaj, se alege in functie de culoarea sau combinatia de culori din tinuta.

     Tot pentru machiajul de seara, trebuie sa acordam o atentie deosebita, genelor, care pot fi rimelate foarte bine, sau, chiar sa purtam gene false, care vor da o intensitate aparte privirii. Tot in zona ochilor, sub arcada, putem folosi un auriu sidefat.

     Fondul de ten, trebuie sa aibe o acoperire foarte buna, blush-ul are si el rolul lui la modelarea pometilor.

     Acestea sunt recomandari generale in ce priveste un machiaj de seara, dar, in functie eveniment, de tinuta aleasa, impreuna cu particularitatile fetei persoanei, putem da sfaturi si recomandari concrete.

Make-up Artist
COSTINA LUMEAZEANU
http://www.costinalumezeanu.ro

Cuprins: